Vill du jobba med asfaltering i Stockholm?

Vill du jobba med asfaltering i Stockholm får du förbereda dig på att det är ett säsongsjobb. Det innebär också att du kan vara utan arbete under tre månader men du får ändå fullt betalt.

I Stockholm kan det gå hett till under den varma årstiden då du ska stå i gassande sol och lägga asfalt på vägarna. Det är en värme som du behöver klara för att kunna jobba med asfaltering. När det läggs asfalt på de stora trafiktäta vägarna kommer du dessutom arbeta i en utsatt miljö. Du står ju nära alla fordon som susar förbi. Visserligen i lite lägre hastighet än vad de har när de passerat, men det är ju ändå riskfyllt med bilar så nära. Sammanfattningsvis blir det att jobba varenda sommar, i en hetta som kan bli olidlig, med bilar som susar runt öronen, samt några månader vintertid utan arbete. Det är vad du har att se fram emot om du vill arbeta med asfaltering. Det finns dock tillfällen då det även läggs asfalt på vintern, men då brukar lönen stiga med 100 % hos vissa arbetsgivare. Så det är ingen dålig deal.

Utbilda dig till inom asfaltering

För att du ska kunna bli asfaltläggare går du Bygg- och anläggningsprogrammet på ett gymnasium. Sedan finns det en fördjupningskurs med inriktning beläggning. Här får du läsa all teori så du vet vad det handlar om, samtidigt som du praktiserar på en arbetsplats. Ett jobb som kan passa dig som inte vill sitta vid skolbänken eller datorn hela dagarna. Läs mer om asfaltering på denna hemsida: asfalteringstockholm.nu

10 Feb 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.