Tips för en lyckad källarrenovering i Stockholm

För att lyckas med sin källarrenovering i Stockholm gäller det att ha full koll på vilket slutresultat man är ute efter och vad man allra helst vill uppnå.

En källarrenovering skiljer sig inte speciellt mycket från en renovering ovan mark. Precis som med vilka rum som helst gäller det att planera väl innan man sätter igång med sin källarrenovering. Att sätta sig ner och göra en behovsanalys kan vara en klok idé innan man börjar renovera källaren.

I en behovsanalys radar man upp vilka behov man har och sedan gäller det att fundera ut hur dessa kan lösas när man renoverar källaren. I Stockholm kan behovet kring en källarrenovering till exempel vara att få fler rum. I denna svenska huvudstad är trångboddhet ganska vanlig då kvadratmeterpriserna är höga.

Bra material vid en källarrenovering

Om man aldrig förr renoverat en källare kan det vara klokt att ställa en del frågor i bygghandeln innan man sätter igång en källarrenovering. Det finns gott om material som är speciellt lämpade för källare där klimatet är naturligt lite fuktigare än i rum i markplan. I de flesta butiker som säljer byggmaterial har personalen full koll på vad som gäller i källare.

Att se över dräneringen runt källaren är även det en klok insats innan renoveringen drar igång. Om dräneringen blivit för gammal eller är dåligt gjord riskerar denna att förstöra renoveringen på sikt. Källaren kan nämligen bli på tok för fuktig för att fungera som boyta om dräneringen är dålig.

15 May 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.