Tåliga industrigolv

Eftersom ett industrigolv behöver tåla hög belastning är det lätt att tro att det måste vara ett hårt golv med fläckar och märken, men moderna industrigolv är vackra, fräscha och lättskötta.

De moderna material som finns i dagens industrigolv är snygga vilket påverkar hela arbetsmiljön. Det blir stimulerande att arbeta i en lokal med mjukt golv som är infärgat i ljus färg. Industrigolv av epoxi, polyuretan och akryl kallas massagolv och är en fogfri produkt som dessutom har många andra goda egenskaper.

De fogfria massagolven är tåliga och prisvärda. De tål varierande temperaturer, kemikalier och oljor utan att förstöras eller ta skada. Väljer man ett industrigolv av akryl kan det anpassas efter den typ av verksamhet man har. Golv av akryl har också en elasticitet som gör att det klarar tyngden av tunga maskiner utan att spricka eller ta skada.

Eftersom golven är fogfria är de lättskötta och i princip underhållsfria. Ingen smuts hamnar i skarvar eller fogar vid städningen och de kan spolas av.

Det går fort att lägga ett industrigolv

Lokalen behöver vara helt tom så att man kan hälla ut fogmassan som sedan ska härda. Det viktigaste med ett industrigolv är förarbetet. Underlaget behöver vara plant och väl förberett innan man lägger på den fogfria massan.

När massan är på plats behöver den bara härda innan golvet klart. Ett akrylgolv behöver exempelvis bara två timmar för att härda så att man kan gå på det.

Företag som arbetar med industrigolv har stort kunnande och kan ge råd om vilket golv som passar olika verksamheter bäst. Läs mer om industrigolv på denna sajt: https://www.industrigolv.net/

7 Feb 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.