Snickare i Uppsala som kan ansvara för hela byggprojektet

Ska ni renovera badrummet eller kanske bygga ut? I Uppsala finns det snickare med totalentreprenad och som även kan hjälpa till med ritningar och design.

För att ett byggprojekt ska bli riktigt bra måste man planera ordentligt innan och ta god tid på sig. Annars är det lätt hänt att man missar något eller ångrar design och färgval. Många gånger behövs det också ordentliga ritningar. Framför allt till snickaren, men också åt kommunen i de fall det krävs ett bygglov.

Många gånger lönar det sig att blanda in snickaren redan på planeringsstadiet. Det finns snickare som erbjuder totalentreprenad och som även kan hjälpa till med planering, design och ritningar. Totalentreprenad brukar vara mer ekonomiskt än att anlita varje hantverkare för sig och är även smidigast eftersom man slipper skriva avtal med flera olika firmor.

Glöm inte att skriva ett ordentligt avtal med snickaren

Den som behöver hjälp av hantverkare i Uppsala har flera bra byggföretag att välja mellan som också erbjuder totalentreprenad. Givetvis ska man ta in mer än en offert och jämföra priser. Men då det är viktigt med pålitliga snickare och hantverkare måste man också ta hänsyn till referenser. Bäst är att gå på rekommendationer från någon vän eller granne.

För att undvika eventuella tråkiga missförstånd och problem är det viktigt att man skriver ett tydligt avtal med snickaren. Det ska vara så detaljerat som möjligt och även innehålla totalpris, samt datum när bygget ska vara klart för slutbesiktning.

16 Jun 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.