Smidigt att hyra byggnadsställning

Oavsett om man driver ett företag eller är privatperson kan man hyra en byggnadsställning vid behov. Att hyra i stället för att köpa kan minska utgifterna.

Stefan hade äntligen fått tid för att se över huset. Det har blivit lite eftersatt då hans arbete kräver att han jobbar många timmar. Men nu hade han allt för mycket innestående semester vilket passade perfekt. Nu skulle han måla garaget, se till att byta ut takrännorna som skadats och snygga till dotterns lekstuga.

Han börjar med att se över vilka verktyg och material som behövs för jobbet. Garaget och lekstugan är båda låga och han klarar sig med stege. Annat är det med takrännorna. De sitter högre och en stege som hamnar mot väggen skulle ge honom en konstig arbetsvinkel med dålig sikt.

En byggnadsställning som kan rullas

Han räknar ut hur mycket takränna och målarfärg han behöver och beställer det. Nu var det dags att kontakta ett företag i trakten där man kunde hyra byggnadställning. På deras hemsida hade han sett att en rullställning skulle vara det bästa i hans fall. Priserna var bra och de kunde även forsla och montera ställningarna på plats.

En vecka senare hade han inhandlat allt material och de verktyg han behövde. Rullställningen stod på plats på ena sidan av huset och skulle rullas vartefter som han blev klar. Vädret var perfekt och han hade fått i sig en lyxig frukost. Nu var han redo att ta sig upp i byggnadsställningen och börja med att se över takrännorna och sedan plocka ner dem bit för bit.

29 Aug 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.