Smed ordnade framkomlighet i Stockholm

En smed är inte bara en person som står i sin smedja i Stockholm och skapar vackra föremål. Arbetet som smed kan innebära att man ibland gör handikappramper.

Kerstin hade varit med om en olycka och skadat benen. För att göra vardagen så smidig som möjligt för henne när hon kom hem gjordes flera anpassningar i huset. Bänkar sänktes och handikapptoalett installerades. Att möblera om, så att det blev lättare att ta sig fram, blev också nödvändigt.

Tillsammans med sjukgymnaster hade de tagit fram vad som var nödvändigt för att Kerstin skulle klara sig själv. En av dessa saker hade varit att lösa problemet med den sju steg långa trappan upp till ytterdörren. De kunde beställa en färdig ramp men Kerstins bror som var smed ville gärna göra en själv, på sitt jobb.

Smed en ramp med massor av kärlek

Allt gick enligt regelboken och de fick ersättning för rampen. En order lades in där brodern arbetade som smed i Stockholm. Han lade in några speciella detaljer som han visste att Kerstin skulle gilla. Han hade jobbat länge i branschen och var duktig i hantverket.

Dagen innan Kerstin skulle komma hem fraktades rampen till huset och monterades. När Kerstin kom hem och fick syn på den så trillade tårarna. Hon såg det ingen annan lagt märke till. På rampens sidor hade brodern svetsat in små änglar. De fanns på många ställen och alla var olika. Systern hade nämligen ett särskilt band till dessa små varelser så gesten värmde henne speciellt om hjärtat.

24 Oct 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.