Ska du bygga nytt hus?

Ska du bygga nytt hus och vill ha inspiration för att sparka igång detta stora projekt? Har du bestämt budget och tillvägagångssätt? Ska du köpa ett modulhus, eller nyckelfärdigt hus? Eller ska du bygga det frång grunden med lösvirke? Oavsett vilket så är det en lång process innan allt är klart. Även om modulhuset kommer på en lastbil och byggs ihop på platsen, så tar det ändå tid innan alla VVS-system är klara, inredningen är på plats och det är inflyttningsklart.

Det finns för- och nackdelar med båda sätten att bygga. Och vilka man föredrar har att göra med ens egen tycke och smak, och vilka nackdelar som man kan fördra. Enkelt förklarat kan man säga att fördelarna med ett modulbyggande är att det går snabbare än att bygga med lösvirke, samtidigt som ett husbygge med lösvirke ger mer möjligheter till unika lösningar som ingen annan har.

Arkitektritade hus med möjlighet till unika lösningar

Hur vill du att ditt hus ska bli? Om du är ute efter ett unikt hus med annorlunda lösningar, som blir ett attraktivt bidrag på bostadsmarknaden kan du bygga ett sådant hus från grunden. Det blir ett hus som ingen annan har. Och det blir exakt som du har önskat det. Ett sådant hus kan anpassas till den natur och område som huset byggs på. Har man en fantastisk panorama på någon del av huset, så kan man rita det så att alla i huset kan njuta av det. När du sedan har valt stil, material och konstruktion på huset, kan du antingen själv leda arbetet, eller lämna över det till ett byggföretag.

Totalentreprenad kostar mer än att leda bygget själv

Väljer du att leda husbygget själv kostar det inte lika mycket som att anlita ett byggföretag som tar över hela ansvaret. Det säger ju lite sig självt att det är så. Men fördelen med att överlåta ansvaret på byggföretag är att de tar på sig hela ansvaret och informerar dig under tiden. Du kan då fokusera på annat, som det egna jobbet eller vad det är som man är tvungen att göra. Om man inte vet hur ett husbygge går till och vad det kräver, kan det vara bra att få någon som tar över ansvaret för bygget. Det blir då en byggherre som är erfaren av många husbyggen och vet hur hon, eller han ska lösa uppkomna problem som behöver en lösning. Här kan du läsa mer om ett sådant byggföretag på: https://www.byggahusstockholm.org.

28 Jan 2020

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.