Sänk kostnaderna och öka värdet på din fastighet med bergvärme

Är du trött på ständigt stigande kostnader för uppvärmning i din BRF? Då kan bergvärme vara lösningen du söker.

Bergvärme är inte bara en stor ekonomisk vinst för fastighetsägare, det är också en miljövänlig lösning som kan minska kostnaderna med upp till 70%. Läs vidare för att lära dig mer om hur bergvärme fungerar och hur du kan installera det i din fastighet.

Bergvärme - en effektiv lösning för att minska kostnader

Uppvärmning av fastigheter och vatten är en av de största kostnaderna för fastighetsägare, och det påverkar boendekostnaderna avsevärt. Många fastighetsägare försöker lösa detta problem genom att uppmana till sparande och central styrning av uppvärmning. Men det finns en gräns för hur mycket man kan spara på det sättet. En betydligt mer effektiv lösning är att investera i bergvärme. Med bergvärme kan du minska kostnaderna med upp till 70%, vilket gör det till en av de mest lönsamma investeringarna du kan göra som fastighetsägare.

Så fungerar bergvärme

Bergvärme fungerar genom att man borrar ner rör mellan 200 och 300 meter ner i jorden där det alltid är varmt. Genom dessa rör förs varmt vatten upp till fastighetens system för värme och varmvatten med hjälp av en bergvärmepump. När vattnet har kylts ner förs det tillbaka ner i marken och uppvärms igen. Detta innebär att energi från både solen och jordens kärna används för att värma fastigheten, vilket gör det till en mycket miljövänlig lösning.

Endast fördelar med bergvärme

Att installera bergvärme är en god investering med många fördelar. Förutom att du kan minska dina kostnader med upp till 70%, ökar värdet på fastigheten och systemet är både driftsäkert och miljövänligt. Dessutom är återbetalningstiden för investeringen mellan 5 och 10 år, vilket innebär att du snabbt kan se avkastningen på din investering.

Installera bergvärme i din fastighet idag

Vill du också minska dina kostnader och öka värdet på fastigheten med bergvärme? Kontakta ett företag med rätt kompetens för en konsultation och inspektion. Planeringen görs tillsammans med företaget och de sköter allt det praktiska från borrning till slutbesiktning. Så ta ett rejält grepp om dina kostnader och investera i bergvärme idag!

13 May 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.