Så lyckas man med badrumsrenoveringen

Står ni inför en badrumsrenovering? I så fall har ni ett omfattande men spännande projekt framför er. Men för att badrummet ska bli riktigt bra krävs det planering och rätt hantverkare.

En badrumsrenovering är ett omfattande renoveringsprojekt som både kräver bra planering och certifierade hantverkare. Det bästa är att börja med att sätta en budget, då blir det enklare att också välja material och badrumsinredning då detta finns i alla möjliga prisklasser.

Det kan vara bra att också bestämma vilken stil man vill ha på badrummet, annars är det lätt att man dras med i olika trender. Tänk även på att välja färger som man inte tröttnar på, då det inte är så ofta man renoverar badrummet.

En badrumsrenovering kräver särskilda hantverkare

Badrummet är det rum i bostaden som man helst inte ska renovera själv, eftersom det är viktigt att tätskikten blir korrekt utförda. I stället ska man anlita särskilda hantverkare som är certifierade för arbeten i våtrum. Då kan man också vara säker på att få ut ersättning på försäkringen, om det senare skulle uppstå fuktskador.

Vid badrumsrenovering i Stockholm kan man använda sig av rot avdraget, men det kan ändå vara bra att jämföra priser mellan olika hantverkare. Många gånger lönar det sig att välja ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad då det ofta blir billigare. Inte sällan går renoveringen också snabbare och man vet vem man ska vända sig till om det skulle uppstå några problem. Men det är viktigt att man skriver ett ordentligt avtal innan badrumsrenoveringen påbörjas.

2 Jul 2021

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.