Rosa och lila inredning – rätt i år

I år ska vi inreda i rosa, lila, grått, beige, om vi vill vara trendiga. Det är så välkommet med färger i årets möbler och inredning. Den som är intresserad av designmöbler kan glädja sig över att designen är lekfull och djuren har tagit sig in i formgivningen av möbler. Men inte bara i möbler utan även uppåt väggarna i form av tapetmönster i härliga former och färger.

Mycket fina färger som matchar både rosa och lila ser vi också i årets färger. Det är färger som beige, grått, grön-blått och marinblått som passar mycket väl till både rosa och lila färger. Generellt sett blickar vi tillbaka en hel del på 1970- och 80-talet med pasteller och lekfulla mönster.

Både vilsamt och uppiggande

Vi ser mycket av inredningen som går just i nämnda färger, men i dämpade färgskalor i beiget eller grått i olika nyanser som skiftar i mörkt eller ljust. Till de färgerna kan man sedan liva upp inredningen med roas och lila detaljer, som på möbler, lampor, gardiner och textilier. På så sätt kan man få en vilsam och lugn inredning men ändå liva upp den med färgklickar.

Lite Art Deco över inredningen

Vi ser även mönster som för tankarna till 1900-talets början, med Art Deco mönster; bågar, linjer, kuber och liknande klara färger på möbler, men även ett flirtande med 1970- och 1980-talets inredning när det kommer till pastellfärger, lekfull design på möbler och inredning. Vi ser applikationer på tyger och textilier. Kaffevagnen är tillbaka, liksom sidobordet till vardagsrummets mys.

Manchestern är tillbaka

Manchester är populärt igen, inte bara i klädmodet, utan även i material på vardagsrumsmöblerna. Här kan man se hela soffor klädda med manchester och sittpuff, kuddar och annat mys som kläs med manchester. Tyger ger en härlig textur till möblerna och är dessutom hållbart. Samtidigt är den en flirt med 1970-talets textilier. Tänk på de breda byxbenen i manchester, så har du den rätta imagen för årets trendiga inredning.

Behöver du renovera?

För den som är i behov av renovering och förnyelse, kan man behöva anlita snickare, till exempel i Nacka. Välj någon som är noggrann, pålitlig och duktig, så blir du inte besviken. Få ner priset för renoveringen med Rot-avdraget och sänk arbetskostnaderna med flera tusenlappar. Satsar man på renovering, höjer man skicket på bostaden och investerar i den. Anlita därför snickare som ser till att renoveringen blir lyckad. Läs mer om snickare i Nacka på: https://www.snickarenacka.com.

2 Jan 2020

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.