Plast ger ett prisvärt fönsterbyte

Ett fönsterbyte är något som de flesta husägare någon gång ställts inför – eller kommer att göra så. Fönster har nämligen en begränsad livslängd och slits ut med tiden. Det som gör ett fönsterbyte nödvändigt är att fönster i allra högsta grad påverkar kostnaden för uppvärmning och samtidigt också inomhusklimatet.

Kort och gott – har man gamla, uttjänade fönster så får man också in väldigt mycket kall luft i sitt hus och man ger samtidigt varm luft en väg ut. Man eldar, helt enkelt, för kråkorna om de fönster man har inte längre håller måttet och således så ska ett fönsterbyte både ses som en investering och en absolut nödvändighet.

Det som gör att många skjuter upp ett fönsterbyte är kostnaden; man tycker att det hela kostar lite för mycket och det är något som man baserar på hur det såg ut förr. Ett fönsterbyte för några år sedan var nämligen att anse som ett dyrt projekt; men så behöver det inte längre vara. Vi kan här som exempel på detta säga att man kan välja plastfönster so lösning och att detta gör kostnaden för ett fönsterbyte betydligt lägre.

Plastfönster – är inte det en dålig investering, säger en del här och det är också något som man – liksom vid antagandet om den höga kostnaden för ett fönsterbyte – baserar på hur det var förr. Gårdagens plastfönster var en dålig investering och de höll inte måttet, så långt stämmer det. Dagens modeller däremot är att anse som väldigt prisvärda och de håller även väldigt bra.

Dagens plastfönster håller måttet

Skillnaden nu mot då ligger i att man importerade plastfönster förr och då från Spanien eller Italien och trodde att dessa skulle hålla även i Sverige. Ett orimligt antagande sett till hur en vinter i Kiruna skiljer sig från en vinter i exempelvis Malaga. Dagens plastfönster är speciellt framtagna med vår vinter och vårt klimat i åtanke och dessutom så tillverkas de i Sverige – hållbarheten är helt enkelt inget man behöver oroa sig för om man genomför ett fönsterbyte och väljer fönster av plast.

Dessutom så kan man – oavsett om man väljer trä-, plast-, eller aluminiumfönster – också använda sig av rot-avdraget vid ett fönsterbyte och dra av 30 % av arbetskostnaden för exempelvis en snickare på deklarationen och komma väldigt billigt undan.

Förutsatt att man inte väljer den billigaste lösningen vid ett fönsterbyte – att göra det på egen hand; något som är fullt möjligt, men som av uppenbara skäl kräver vissa förkunskaper.

23 Jun 2017

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.