Minimera skaderisken med en snickare i Örebro

Låt en snickare i Örebro ta över jobbet om du oroar dig för skador. Den oron är nämligen befogad. Fler hobbysnickare än Alfons Åberg borde låta bli sågen.

Har du läst Gunilla Bergströms barnboksklassiker Aja baja, Alfons Åberg? Då vet du precis vad kopplingen till snickare i Örebro kommer vara: Låt bli sågen. För det är faktiskt fler än Alfons Åberg som borde låta sågen ligga och lämna över jobbet till de riktiga proffsen.

Alfons lyckas visserligen spika ihop en hel helikopter innan boken är slut, men nu är det verkligheten och inte sagornas värld det gäller. Även om det är roligt att snickra, såga och hamra kan det faktiskt också vara ganska farligt. Inte minst om du inte har bra verktyg.

En snickare vet hur man hanterar farliga verktyg

En snickare i Örebro vet hur viktigt det är att ha sin utrustning i bra skick. En slö såg är precis som en slö kniv mycket farligare än en vass. Även om en vass såg kan gå långt in i till exempel ett ben eller en arm, blir åtminstone snittytan jämn och fin. Då läker såret ihop lättare.

Kanske tycker du att det är lite makabert att föreställa dig olyckor med blodiga sågar? Men det är faktiskt en reell risk du som är hemmasnickare behöver ta hänsyn till. Om du inte har koll på dina grejer är olycksrisken stor. Och då borde du verkligen lägga ned sågen och hyra in en riktig snickare istället.

20 Aug 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.