Målare Kungsbacka - ta hjälp med fasadmålning

Dags att måla om fasaden till huset i Kungsbacka? Många tänker sig detta som en ganska lämpligt projekt att genomföra under sommaren och då man har semester - och att det dessutom ska handla om något som inte alls är så krävande. Tror man detta så är man ute på ganska djupt vatten och man exponeras också för höga framtida kostnader.

Fuskar man med en fasadmålning så blir hållbarheten väldigt kort. Väljer du en målare i Kungsbacka så handlar det om enorma skillnader i livslängd och där du garanterat också får en färg som håller sig snygg över tid - och som skyddar det underliggande materialet.

Man kan peka på vissa detaljer som gör att vi rekommenderar en målare i Kunsbacka för en fasadmålning och vi tänkte rada upp dessa här nedan för att visa hur vi tänker - och varför du tjänar på att ta professionell hjälp:

  • Väder. Hur gör du om det plötsligt börjar regna och det visar sig vara ihållande? En fasadmålning är ytterst beroende av rätt väder och många privatpersoner kan, bokstavligt talat, se hur det planerade projektet regnar bort. Väljer du en målare i Kungsbacka så kan denne ordna med väderskydd och måla på som vanligt.
  • Ställningar. Du kommer att behöva ställningar för en fasadmålning och detta är sällan enkelt att få tag på under sommaren - då konkurrensen om dessa ökar. Räkna med höga priser om du har tur att hitta någon. En målare i Kungsbacka har allt detta inom ramarna för verksamheten och detta inkluderas i priset.
  • Rot-avdraget. Du kan anlita en målare och använda ditt rot-avdrag. Vilket konkret innebär att du endast betalar för 70% av jobbet då du kan dra av resterande 30% på din deklaration.
  • Rätt färg och rätt utförande. Ser man till skillnaden i livslängd mellan ett jobb utfört av en lekman och ett som utförts av en professionell målare så kan det handla om ett tiotal år. Det är, baserat på detta, en rejäl investering att ta professionell hjälp. Du får rätt färg för din fasad och den appliceras på ett hållbart och snyggt sätt.
6 Nov 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.