Hjälp av takläggare i Göteborg

Börjar det bli dags att lägga om taket på huset? En takomläggning kräver noggrann planering och rätt takläggare. Här kommer några användbara tips för de som ska lägga om taket i Göteborg.

De flesta tak håller relativt länge, förutsatt att man har skött underhåll och reparationer. Ett tegeltak kan hålla så länge som hundra år, även om undertaket måste bytas tidigare än så. Ett plåttak kan hålla i sextio år medan dagens moderna papptak ofta klarar trettio år. Men ligger huset nära kusten eller i Göteborgs skärgård kan det åldras snabbare eftersom både sol, vind och regn sliter hårt på alla typer av takmaterial. Eftersom den bästa tiden att lägga om taket är under sommarmånaderna gäller det att planera takomläggningen i god tid. Med det menas minst ett år i förväg men gärna ännu längre.

Takläggare som lämnar garanti på arbetet

När det börjar bli dags att lägga om taket ska man kontakta en takläggare i Göteborg och be om ett kostnadsförslag. En seriös takläggare kommer alltid ut på ett besök och besiktigar taket kostnadsfritt i samband med en offertförfrågan. Det går inte att lämna en korrekt offert endast via mejl eller telefon, utan taket måste undersökas. Eftersom det kan kosta en hel del att få taket omlagt kan det vara bra att konsultera mer än en takläggare och jämföra offerter. Men det är viktigt att man också tar hänsyn till erfarenhet, referenser och villkor. Det är exempelvis viktigt att takläggaren också lämnar garanti på sitt arbete och även är certifierad.

15 Apr 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.