Hållbara trägolv i Stockholm med golvslipning

De bästa golven i Stockholm är de som inte behöver bytas ofta. Trägolv tillverkas av förnyelsebara råvaror och håller en livstid om de sköts rätt. Golvslipning gör att de hålls i gott skick.

Inte många material kan berömma sig med att vara både hållbara och vackra, men just så är det med trägolv. Materialen är naturliga och även om utseendet varierar är alla trägolv bra på samma sak. De ser stilrena och eleganta ut, samtidigt som de är sköna att gå på och håller i åratal.

Ett gediget trägolv kan variera mycket i utseende beroende på träslaget, men alla har liknande egenskaper. Om de installeras med omsorg och sköts om på rätt sätt tar det lång tid innan de behöver renoveras alls, och då räcker det med en golvslipning. Golvets utseende återställs till originalskick och håller i regel i minst tio år till.

En golvslipning ska utföras av proffs

En golvslipning är en enkel åtgärd som ger stora resultat. Den utförs med specialmaskin och med andra verktyg i de hörn där maskinen inte kommer åt. En tränad och erfaren golvslipare vet precis hur fort maskinen ska köras och hur man får ett bra resultat. Ojämn slipning kommer snarare att förvärra än förbättra golvets utseendet.

När golvet är slipat och städat ska det ytbehandlas. Det finns många olika metoder som kan användas och vilken man väljer styrs av smak och hur golvet kommer att användas. Det ska sedan torka i minst ett dygn. Därefter har du ett fantastiskt snyggt golv att glädjas åt.

26 Nov 2021

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.