Gummimatta i stallet har flera fördelar

Betonggolven i stall är ofta hårda, kalla och kan medföra en halkrisk för hästarna. Att investera i gummimattor till stallet för med sig flera fördelar.

Om du har stall med hästar har du säkert märkt av nackdelarna med betonggolven som stallet är utrustat med. Inuti hästarnas boxar kan det hårda, kalla golvet bli ett problem när hästen ligger ner. Då ströet gärna flyttar på sig hamnar hästen rakt på betonggolvet, och kan av detta få liggsår.

Golvet innebär också en halkrisk för hästen, både i boxarna och ute i gångarna. Golvet medför utöver detta en hög ljudnivå som säkerligen både djur och människa skulle vilja slippa om det var möjligt.

Säkrare och bekvämare med gummimatta för stall

Att investera i gummimattor till stallet gör att man kan komma runt dessa nackdelar som betonggolvet ger. Dessa finns anpassade både för stallgångar och boxar. Med en gummimatta för stall sänks ljudnivån i stallet, halkrisken minskar och det blir behagligare för hästarna att gå, stå och ligga, vilket gör dem lugnare.

Att städa i stallet är en av de tråkigare sysslor som kommer med att ha ett stall. Om du funderar på om detta kommer att försvåras kan du rådgöra med en återförsäljare om vilken matta som skulle passa bäst i just ditt stall. Många gånger kan städandet snarare underlättas av en gummimatta då mängden spån kan minskas. Detta medför också minskade kostnader. Vill du ge dig själv och hästarna en bekvämare och säkrare miljö och samtidigt spara pengar bör du alltså investera i gummimattor.

9 Aug 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.