Golvslipning: Steg för att förnya ditt hem

När det kommer till att omvandla och förnya våra bostäder, fokuserar vi ofta på golv, väggar och tak. Valet av material, färg och struktur är avgörande för att skapa den önskade atmosfären i ditt hem. Men står du inför valet att skaffa nytt eller vårda det gamla? I denna artikel kommer vi att utforska hur golvslipning kan vara nyckeln till att skapa en hållbar och vacker inredning.

När vi genomför renoveringar och förändringar i våra hem, är det ibland frestande att välja den snabba vägen utan att noggrant överväga våra val. För några år sedan var det en ren hysteri kring att installera klickgolv. Människor av olika färdighetsnivåer lade in golv av varierande kvalitet, vilket resulterade i knarriga och skadade ytor på grund av bristfälligt förarbete. Förhoppningsvis har medvetenheten om klimatsmart och hållbart byggande nu vänt trenden. Allt fler väljer att återupptäcka och vårda sina gamla vackra trägolv istället för att byta ut dem.

Värdera Kvalitet och Långsiktighet

Trä- och parkettgolv kan åldras vackert om de sköts på rätt sätt. Innan du bestämmer hur ditt golv ska behandlas eller slipas, är det viktigt att undersöka dess yta, hårdhet och slitage. Vilket träslag har golvet tillverkats av, och vilket utseende strävar du efter? En erfaren firma har den nödvändiga kunskapen för att bedöma vad ditt golv behöver. Om du har en klar bild av det utseende du önskar, kan de avgöra om det är möjligt att uppnå och vilken behandling som behövs. En golvslipning i Nacka kan även vara en möjlighet att förändra hela rummets atmosfär. Du kan välja att olja golvet för en varmare känsla eller använda lack för att få en hårdare och mer tålig yta. Möjligheten att ändra färgen på golvet kan också ge rummet en helt ny känsla.

Reparation och Andra Tjänster

Om du har ett äkta trägolv kan det oftast slipas många gånger. Även högkvalitativa parkettgolv kan slipas flera gånger, så länge det finns minst 3-4 millimeter kvar av ytskiktet. Vissa äldre golv kan dock vara för skadade för att räddas genom en enkel slipning. I sådana fall kan det vara nödvändigt med reparation eller att installera ett nytt kvalitetsgolv. Kom ihåg att du kan dra nytta av ROT-avdraget för golvslipning och golvläggningstjänster, vilket kan ge dig upp till 30 procent av arbetskostnaden, med en maxgräns på 50 000 kr per privatperson och år. Med moderna maskiner går golvslipning snabbt, och ditt gamla slitna golv kan snart återfå sin forna glans. Trä är ett levande material som bara blir vackrare med åren - vårda det väl!

20 Sep 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.