Förnya och säkra med smidesräcken

Smidesräcken handlar i första hand om säkerhet. Det är lätt att förstå att de minskar olycksrisker både i privata och offentliga miljöer. Detta betyder inte att de inte ska vara snygga också.

Stål är ett otroligt användbart material. Vi använder det överallt. I hemmet, i köket, i våra byggnaders konstruktion, inom industrin och på många fler ställen. Dess utmärkta egenskaper gör att det både blir hållbart och ser bra ut.

Smidesräcken är en detalj som vi sällan lägger märke till. De bara finns där, för utsmyckning och för vår säkerhet. Skulle de saknas hade vi drabbats av betydligt fler fallolyckor årligen. De säkrar trappor och balkonger och markerar gränser genom att formas till grindar av alla de slag.

Att tillverka smidesräcken är en konst

Det är med smidesräcken som med allt annat hantverk. Övning ger färdighet, men de som tillverkar dem behöver också ha talang för konsten. På många ställen är det endast konstruktionen som räknas. Räcket ska vara stadigt och hållbart och förhindra att någon faller. Så är ändå inte fallet överallt.

Grindar och trappräcken som används i offentliga miljöer och i privata hem ska gärna vara lite mer än enbart praktiska. Vi vill ha dem snygga och det gör inget alls om de är konstnärligt utformade. En privatbostad med trappa och balkong gör sig klart bäst om bådadera har samma modell och typ av smidesräcke exempelvis.

Kontakta en kompetent och erfaren firma som arbetar med stålkonstruktioner. Bra och vackra smidesräcken gör mycket för din fastighets utseende.

30 Jan 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.