Fönsterrenovering – ett oundvikligt faktum

Dina fönster utsätts för mycket. Det är sol och torka, men även regn, rusk och snö. Tillslut kommer man till det som är oundvikligt: en fönsterrenovering. Har dina fönster nått gränsen?

Allting på ditt hus utsida är extra utsatta delar. Det gäller tak, fasad, dörrar och fönster. Dessa utsätts ständigt för väder och vind. De måste utstå solens strålar och regnets droppar. De måste klara stormvindar och snöflingor som yr. Ibland även tunga snötäcken. Detta innebär två saker. För det första: de måste vara av tillräckligt bra kvalitet för att tåla allt detta. För det andra: de klarar det inte utan lite underhåll då och då. Om du har träfönster innebär det t.ex. att du behöver skrapa dem rena från flagande färg, byta ut skadade trädelar och kitting samt att måla.

Låt proffset fixa din fönsterrenovering

Ju mer du tar hand om dina fönster, ju längre kommer de att hålla. Men till slut kan man ändå komma till vägs ände och fönstren verkar helt slut. I alla fall är det lätt att tro det. Det kan nämligen vara så att ett proffs ser ett fortsatt liv i dina fönster, som du med mindre tränade ögon inte kan se. Därför bör du, innan du bestämmer dig för att kassera fönstren, rådgöra med en fackman. Ett proffs på fönsterrenovering kan ge dig svar på om de går att blåsa liv i. Hen kan även anta sig dina fönster redan från första underhållet om du vill, så slipper du göra någonting överhuvudtaget.

5 Oct 2021

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.