Elegant och hållbar golvslipning på Östermalm

En fördel med trägolv är att det går att slipa om och det blir som nytt igen. Här kommer några tips för er som vill ha hjälp med golvslipning på Östermalm.

Slitna trägolv går att slipa om och de blir som nya igen. Faktum är att det inte ens går att se skillnad på ett nyslipat trägolv och ett som är nylagt. Den enda skillnaden är priset då det är betydligt dyrare att lägga in ett nytt trägolv än att slipa och renovera ett gammalt.

När man har slipat ett trägolv är det viktigt att man efteråt också ytbehandlar det så att golvet får en skyddande yta. Annars slits golvet ganska snart ner och förlorar sin fräschhet, vilket gör att man måste slipa om det igen. Men ytbehandling påverkar också golvet estetiskt, så har man tröttnat på sitt trägolv kan man ganska lätt förändra det med en ny typ av ytbehandling.

Så mycket kostar golvslipning på Östermalm

Lack, vax och olja är vanliga ytbehandlingar men man kan också färga in ett trägolv ljust eller mörkt. Det går även att mönstermåla ett trägolv eller att lasera det och ge det en helt annan kulör. Tycker man att det är svårt att själv bedöma vilken ytbehandling som passar golvet bäst kan man alltid rådfråga det företag som ska utföra golvslipningen.

Hur mycket det kostar att få hjälp med golvslipning på Östermalm beror på rummets storlek och arbetets omfattning. Ibland kan man också behöva byta en parkettstav eller laga golvet på något annat sätt, vilket gör att det då kostar lite mer. Men kostnaden påverkas också av vilken typ av ytbehandling man väljer att efterbehandla golvet med.

30 Aug 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.