Byggföretag i Stockholm som erbjuder totalentreprenad

Har familjen vuxit och huset blivit för litet? Lösningen är att låta ett byggföretag i Stockholm göra en tillbyggnad. Det blir ofta billigare än att flytta och barnen slipper byta miljö.

Att låta bygga ut huset kan vara en bra lösning för familjen som helst inte vill flytta men som behöver större. Det är ofta också mer ekonomiskt och ökar samtidigt värdet på huset. Bor man dessutom i Stockholm kan det vara svårt att hitta ett större och passande hus till ett rimligt pris. Men en tillbyggnad kräver så klart ett bygglov från kommunen. Till bygglovsansökan måste ritningar bifogas. Vissa byggföretag kan hjälpa till med ritningar och bygglovsansökan, vilket ofta kan snabba på processen då de kan språket och vet vad som efterfrågas.

Kolla upp byggföretagets ekonomi

Vid större byggprojekt som en tillbyggnad lönar det sig oftast att anlita ett byggföretag med totalentreprenad och som kan ansvara för hela projektet. Det brukar bli billigare än att anlita varje hantverkare för sig, samtidigt som man sparar massor av tid. Kommunikationen blir också mycket enklare med endast en part inblandad och man slipper trista missförstånd och hantverkare som skyller på varandra. Men innan man skriver avtal med ett byggföretag kan det vara bra att ta in kostnadsförslag och jämföra priser. Det är viktigt att man också kontrollerar byggföretagets ekonomi för att inte drabbas av förseningar ifall företaget skulle gå i konkurs. När man sedan skriver avtal ska det klart och tydligt stå hur mycket det kommer att kosta och när bygget ska vara färdigt.

8 Feb 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.