Braskaminer för sänkta värmekostnader i Göteborg

Värmekostnader är något som ständigt oroar alla husägare i Göteborg. Men om man installerar braskaminer så kan man sänka sina driftskostnader markant.

Om man är husägare idag så är det klokt att välja flera olika värmekällor. Det finns de som satsar på att ha luftvärmepumpar, vid sidan om sina el-element eller olje-element. Men det finns även andra värmekällor som fler och fler har börjat anamma.

Det kan vara solceller, uppkoppling till ett vindkraftverk eller markvärme. Men väldigt många satsar även på att installera någon typ av braskamin, för att få ner värmekostnaderna i sin bostad i Göteborg. Det är ett sätt att kunna styra över hur varmt man vill ha det, utan att det direkt ger utslag på elfakturan. Men det är även ett uppvärmningssätt som har en hög mysfaktor.

Välj rätt bland alla braskaminer i Göteborg

När man ska välja någon av alla moderna braskaminer i Göteborg så kan det kännas som en djungel. Men det finns några punkter som man kan tänka på. Dagens braskaminer är generellt mycket bra och säkra. Men för att man ska bli nöjd så är det klokt att tänka såväl värme som mysfaktor. Inte enbart den ena av dessa faktorer.

För alla braskaminer av idag finns det fakta som handlar om hur mycket energi, eller värme, som braskaminen kan få ut av en viss mängd ved eller pellets. Det finns även uträknat hur många kvadratmeter som kaminen kan värma upp. Så när man ska välja braskamin är det klokt att välja en kamin som passar för den yta den ska värma upp.

25 Nov 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.