Brandtätning – skydda egendom från elden

När elden rycker fram kan det vara svårt för att inte säga omöjligt att stoppa den. Brandtätning kan dock bidra till att minska spridningen av branden.

I Djungelboken kallas elden för “den röda blomman”. Det är frambringandet och kontrollerandet av eld som skiljer människan från djungelns djur. Elden skänker ljus och värme, men även total förstörelse om den släpps fri. Djuren i djungeln har en stor respekt för elden eftersom de vet vad den kan orsaka.

Det är inte bara i djungeln som elden kan orsaka extrem förödelse. Så kan lika gärna ske i en bostad, i en kontorslokal eller något annat utrymme. Och då går det snabbt. Framför allt om det är en lokal som inte är utrustad med brandtätning. Då kan det till och med gå med en rasande fart.

Brandtätning – det är inte för sent

Om du redan nu känner att du är lite nervös på grund av att du vet att du inte har det skydd du behöver för att branden inte ska sprida sig i lokalen behöver du inte få panik. Det är inte för sent att åtgärda sådant. Vad du kanske dock behöver göra är att kontakta specialister på brandtätning.

Och det bör du inte vänta med att göra. Vem vet när olyckan är framme? Det räcker att någon lämnar ett ljus obevakat så kan katastrofen vara ett faktum inom ett par minuter. Då önskar du att du hade varit snabbare på telefonen för att höra dig för om möjligheterna att brandtäta dina väggar.

15 Nov 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.