Behöver du nya golv?

Om det är så att du har tröttnat på gamla golv och inte gillar det slitna golv som du kanske har kanske du letar efter någon som kan lägga golv i södra Dalarna, om det är så att det är där du bor.  Annars är det väl där som du bor, som du kanske bör googla "golvläggare Stockholm", eller Göteborg, Malmö eller var det nu är som du bor.

Är du van vid att lägga golv, kanske du vill lägga det själv? Det är bara viktigt att arbeta med underlaget till golvet innan du lägger på nytt golv. Har huset satt sig, så att golvet har blivit snett kan man behöva gjuta om golvet så att det inte är snett längre. Ett hus som sätter sig, kan så småningom rätas, dräneras och få ny grund så att man rättar till de sättningar som alla hus råkar ut för.

Gjuta ett betonggolv

Det kan vara en bra sak att riva ut det gamla golv som man har och som man inte gillar längre. Vill man kan man gjuta om golvet. Då är det mycket, mycket viktigt att man använder ett vattenpass så att golvet blir helt vågrätt, det är ju därför som man ska gjuta om det, för att få en ny och rätare nivå på golvet. Gjuter man om golvet så förnyar man hela golvet. Man måste då ta bort alla trösklar, lister och så vidare. Ser man till att det nya och gjutna golvet kommer exakt i samma höjd som nästa golv i nästa rum, räcker det med att lägga på en list som man spikar fast, än att lägga på en tröskel.

Lägga på ett nytt golv

När man sedan har gjutit ett nytt golv, så är det sedan dags att slipa det nya golvet. När det är gjort måste man se till så att allt slipmaterial städas bort. När det är gjort, är det sedan dags att lägga på ett nytt golv. Är det stenmaterial eller klinker som man ska lägga på golvet börjar man ju med fogen. Sedan lägger man på plattorna i det mönster som man önskar. Sedan lägger man på fog och skrapar bort fogen innan man är klar. Är det en plastmatta så lägger man antingen det i ett enda golv. Då börjar man med att limma fast mattan längst bort och sedan medan man rullar ut plastmattan, lägger på lim undertill och sopar golvet så att det lägger sig alldeles platt, eller så skär man mattan i lagom stora bitar och lägger varje bit för sig. Det är bättre att lägga plastmattan i en enda stor matta, för då slipper man skarvar, som med tiden kommer att visa sig och det samlas smuts i dem. Det allra bästa är att anlita en professionell golvläggare. Då vet man att golvet blir snyggt och hållbart.

18 Jan 2020

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.