Balkonginglasning Stockholm - vanliga frågor

Drömmer du om en inglasad balkong i Stockholm? Vägen dit är långt ifrån lika enkel som många tror. Att ha en inglasad balkong är något som ger enorma fördelar i vardagen, men det måste också vara ett projekt som är frukten av en mer noggrann planering än vad många vill göra gällande.

Här nedan tänkte vi, genom att svara på några vanliga frågor, ge en lite bättre bild av vad en balkonginglasning i Stockholm egentligen innebär, vad man ska tänka på och vilka fördelar som finns. Enligt följande:

Vilka fördelar finns med en inglasad balkong i Stockholm?

Dels så handlar det om det uppenbara. Istället för att bara kunna använda balkongen under sommaren så kan du använda den tidigt på våren och långt in på hösten. Balkongen blir det extra rum som många drömmer om. Att glas isolerar bort exempelvis oljud och buller är en annan fördel. En balkonginglasning i Stockholm förhindrar även att damm och smuts tar sig in i din lägenhet. Som en ytterligare fördel så kan inglasningen göra att du får ett perfekt rum för extra förvaring.

Vad ska jag tänka på inför en balkonginglasning?

Du ska vara medveten om att det kan krävas ett bygglov. En balkonginglasning i Stockholm påverkar hela utseendet för fastigheten och det gör att Byggnadsnämnden måste ge dig ett bygglov innan du kan påbörja projektet. Genom att anlita rätt företag så får du en enklare resa från start till mål. De kan hjälpa dig med ritningar och utformning av inglasningen så att den matchar fastighetens arkitektur.

Utöver detta bör du även tänka långsiktigt och på säkerheten: att välja en erfaren firma gör att din balkonginglasning i Stockholm blir säker, trygg och hållbar långt in i framtiden. Valet av företag ska således aldrig underskattas: se till att göra läxan. Kontakta referenser, läs omdömen och se till att träffa de som arbetar på företaget för en bättre bild av vilka de är.

19 Mar 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.