Anlita en målare när du ska tapetsera i Stockholm

Nej, det är inte en tapetserare som sätter upp tapeter, det är en målare. Ska du tapetsera finns det kunniga målare i Stockholm som dessutom kan måla om också.

Ja, tapetserare klär om möbler och målare tapetserar. Ordet tapetserare härstammar från det franska ordet tapisseri som betyder matta, duk eller väggbonad. När man på 1500-talet började övergå från att måla till att klä väggar använde man sig av tyger, gobelänger och vävar.

Det var således de som arbetade med tyger som skötte om tapetseringen. De första papperstapeterna kom sedan på 1700-talet. I samband med att valstryckning utvecklades i mitten av 1800-talet kom tapeter att börja användas i vanliga hem. Tapetserarna fortsatte att arbeta med tyger men det blev framförallt möbler som hamnade under deras händer. Målarna tog över att sätta papperstapet.

När du anlitar en målare får du tillgång till yrkesskicklighet

Numera känns det som en självklarhet att anlita en målare när det är dags att renovera eller inreda ett nytt hem. När du exempelvis anlitar Gustavsbergs Måleri i Stockholm kan du få hjälp både med insidan och fasaden av din bostad. Målerifirmor har all den utrustning och det kunnande som behövs.

När du anlitar en etablerad målerifirma kan du känna dig trygg. Du får alltid en offert på arbetet och som privatperson kan du göra rotavdrag. Arbetet kommer att utföras av utbildade yrkeskunniga målare så ett resultat av hög kvalitet garanteras. Det enda du behöver göra är att fylla i kontaktformuläret på hemsidan så har processen satt igång.

3 Jul 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.