Administration som förenklar projekthantering

Tänk att kunna göra allt i mobilen. Den har man ändå alltid med sig, eller hur? När man ute på arbetsuppdrag, ser man kanske att man saknar material. Då kan man enkelt lägga in en order med hjälp av mobilen, och slipper hålla antalet, mått och enheter i huvudet och kan bara lägga in en order direkt och kan tänka på annat. I stället för att åka till kontoret och logga in på datorn och lägga in all dokumentation, fakturor, ordrar och annan administration till sin projekthantering i vanliga datorn, kan man göra allt detta i bilen. Då gör du det enkelt i mobilen, slipper åka till kontoret och kan i stället åka till nästa uppdrag. Du sparar både tid och energi om du ser till att skaffa ett enkelt program till din administration i din mobil.

Finns flera bokföringsprogram till mobilen

Det finns numera flera enklare slags bokföringsprogram som man enkelt kan ha i mobilen. Men ska man hantera lite större projekt är det en annan slags program som krävs, som har fler funktioner än de enklaste bokföringsprogrammen. Arbetar man till exempel med ett projekt – vilket man oftast gör som hantverkare – då behöver man ett riktigt bra datorprogram som är lätt att manövrera. När man är sin egen företagare behöver man kunna göra sin egen administration, innan man har råd att anställa någon som endast arbetar med administration. Har man ett stort företag, kanske man har råd att anställa en administratör som tar hand om alla slags papper, kvitton, ordrar, fakturor och allt sådant som behövs när man arbetar som hantverkare. Många kunder vill till exempel ha dokumentation om vad man bygger, hur långt man har kommit och vad man har gjort. Då finns det som tur är de slags datorprogram som kan uträtta allt det.

Allt fler programmerare inser behoven

Allt fler IT företag inser hantverkarnas behov av bokföringsprogram och administrativa redskap som hantverkare kan behöva göra. Det som de programmerar är datorpgroam som är lätta att använda, kunna utföra åtgärder på en gång och att hantverkarna inte ska behöva vänta på att skapa fakturor, sända dem, bokföra kostnader och inkomster. Det finns program som till och med kan göra jobbet istället för en ekonom som tar mycket betalt varje månad. På så sätt ersätter programmen en anställning. Först när man som hantverkaren har så mycket jobb att hon, eller han har möjlighet att anställa någon som gör jobbet, kan de anställa någon. Då är det tur att det finns program som möjliggör för det mindre företaget.

21 May 2019

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.