Vad måste man veta för att bygga stålhallar?

Du har säkert sett stålhallar på rad i industriområden. Säkert har du även sett både ridhus och garage i formen av en stålhall. Men kan man bygga en själv?

En stålhall är ett suveränt alternativ till en vanlig lokal. Kanske har du behov av att snabbt få upp en butikslokal till de expanderande affärerna eller en verkstad till din maskinpark. En stålhall är både flexibel och stabil. Den klarar vädrets påfrestningar och årets skiftningar. Den går dessutom att anpassa till alla möjliga användningsområden.

Men hur går man egentligen till väga för att bygga en stålhall? Är det som en byggsats eller en byrå i ett platt paket? Kan man bygga den själv eller krävs det att certifierad personal monterar den? Det är några av frågorna som den här texten svarar på.

Stålhallar – ett härdigt alternativ till tält

En stålhall består av en mängd balkar och pelare som bär upp takstolar och bjälklag. Om du redan där har tappat bort dig är det troligtvis bäst att du anlitar en betrodd entreprenör som monterar stålhallen åt dig. För den som har lite vana av konstruktion är det dock möjligt att sätta ihop den själv.

För det mesta är det inte mer komplicerat att bygga än stålhall än att sätta upp ett väldigt stort och tungt tält. Stålhallen kan även isoleras för att användas på vintern. Tänk dock på att stålhallen måste stå på ett hållfast underlag. Om du följer instruktionerna och väljer rätt plats kommer stålhallen stå pall för det mesta.

28 Oct 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.