Tack och lov att det finns låssmed i Järfälla

Man är sällan beredd när det händer. När man står på trappan och är utelåst. Då har man all anledning att vara glad att det finns låssmed med jour i Järfälla.

Patrik suckade tungt. Det var inget annat att göra än att ringa en låssmed i Järfälla. I morse hade han varit först att lämna det lilla huset i Barkarby där han och hans fru bodde. Hon stod då i köket och fixade sin frukost innan hon skulle ge sig iväg på tjänsteresa. Eftersom hon var i närheten hade han inte låst dörren när han gav sig iväg.

Oturligt nog hade det inneburit att han inte heller tagit med sig sina nycklar. Han fattade inte hur han kunnat vara så klantig. Rent idiotisk faktiskt. Men det hade onekligen varit en ganska stressig morgon. Det var det enda han kunde skylla på.

Låssmeden lovade att komma

Under dagen hade han naturligtvis inte saknat nycklarna. Det var först nu, när han stod på farstutrappen efter en lång arbetsdag, som han insåg problemet. Han kunde inte komma in i sitt eget hem. Varför hade de inte lämnat en extranyckel till någon bekant eller granne, så som att de pratat om att de borde göra?

Ganska motvilligt plockade han upp mobilen och kollade ifall det fanns någon låssmed i Järfälla. Det visade det sig att det gjorde, som tur var. Och det fanns ett journummer han kunde ringa. Mannen som svarade lovade att vara på plats inom tjugo minuter. Det var bara att sätta sig i uterummet och vänta.

1 Mar 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.