Ta kontakt med en glasmästare i Stockholm

Som husägare så letar man hela tiden efter nya sätt att förfina och förbättra sitt hus och detta oavsett var man bor. Man utför således renoveringar och reparationer som dels sker i syfte att göra bostaden mer attraktiv och mer trivsam för familjen att bo i. Där har vi en del av alla renoveringar som sker i hus över hela Sverige och om vi ser till en annan orsak så handlar denna om att tjäna  pengar; dels här vid en eventuell vidareförsäljning och dels också för att sänka exempelvis en hög energiräkning.

Det förstnämnda är mer vanligt i större städer där Stockholm sticker ut allra mest – man har helt enkelt störst chans att tjäna mycket pengar där om man först renoverar och därefter säljer sin bostad. Om vi istället ser till det andra alternativet – att sänka sin energikostnad så finns det både billiga och dyra alternativ att välja bland här.

Om vi ser till det dyra så handlar det om att helt byta energikälla. Man kanske som husägare bestämmer sig för att bergvärme är det bästa alternativet och således så borrar man, köper värmepumpar och installerar dessa för att värma upp sitt hus. En dyr process som först efter några år börjar betala av sig: ett hus i Stockholm där man borrat efter bergvärme kommer förvissa att sänka energikostnaden med upp till 60% - men den initiala kostnaden är också väldigt hög och något som alla inte har råd med.

Om vi istället ser till billigare sätt för detta hus i Stockholm att kapa en del av en hög räkning för energi så kan vi istället rekommendera att man kontaktar en glasmästare för en snabbare genomgång av huset i fråga – eller fönstren då naturligtvis. Just fönstren på ett hus är nämligen en väldigt bidragande orsak till varför husägare betalar för mycket – onödiga – pengar och detta kan således en glasmästare hjälpa till att förhindra.

Nya fönster är en investering

Genom att antingen reparera befintliga fönster eller byta ut dessa till nya så skulle denna husägare i Stockholm ha väldigt mycket pengar att tjäna. Det är nämligen genom fönstren som kall luft kommer in och där varm luft från husets insida sipprar ut; en ohållbar situation som stämmer väl överens med den gamla devisen om att elda för kråkorna. Att man höjer värmen då man har dåliga, otäta fönster ger ju ingen direkt effekt och därför är en kontakt med en glasmästare ett absolut måste om man som husägare vill se en snabb förändring till det bättre i sin plånbok.

Visst; tilläggas här är att om man byter sina fönster så kommer detta att medföra en ganska hög kostnad och om man inte har råd så går de flesta rutor att täta med enkla medel. De blir naturligtvis inte lika effektiva som de nya fönstren, men att man slipper drag och ett onödigt utsläpp av sin varma luft råder det inget tvivel.

Fönstren är viktigare än vad man tror då det kommer till kostnaden för ett hus – oavsett om det står i Stockholm eller någon annanstans i Sverige. Se till att kontakta en glasmästare redan idag.

30 Sep 2017

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.