Snygga till huset med en fasadrenovering

Det finns många olika sätt att förändra ett hem på genom inredning. Dessutom finns en stor mängd renoveringsmöjligheter tillgängliga; kort sagt – man kan helt anpassa interiören på sitt hem efter sitt eget tycke och smak.

Dock – det gemensamma här är att det hela handlar om insidan på huset – då det kommer till utsida så är det inte fullt lika enkelt att hitta inspiration; något som gör att många husägare struntar i detta. Man låter husets utsida och exteriör se likadan ut genom alla år – medan insidan är något som man lägger ner oerhört mycket tid, kraft och pengar på. Inget fel i det – men vists finns det sätt att tillämpa även för ett snyggare yttre?

Vi tänkte av den anledningen rada upp några tillvägagångssätt som kan användas rent exteriör och vi kan för enkelhetens skull säga att det är ditt hus det hela handlar om och att detta ligger i Stockholm. Dessa tips kan ge dig ett vackrare hus:

  • I och med att ditt hus ligger i Stockholm så kan en fasadrenovering vara väldigt nödvändigt – samtidigt som den ger dig ett vackrare hus. Smuts, avgaser (något som det tyvärr finns mycket av i Stockholm)och annat sliter på husets fasad och gör en fasadrenovering nödvändig. Märk väl hä; vi talar alltså om en fasadrenovering på villor som inte är av trä och vid en sådan så rekommenderar vi att man försöker måla om. Vid exempelvis en fasadrenovering som rör murning och puts så ska man alltid se till att kontakta professionella yrkesmän; något som det finns gott om i Stockholm och som inte behöver kosta alltför mycket pengar. Naturligtvis – en fasadrenovering och kostnaden för en sådan avgörs av husets skick, storlek samt vilken firma du anlitar: men resultatet är häpnadsväckande. En fasadrenovering i Stockholm gör skillnad!
  • Ny entrè. Många nöjer sig med den gamla entrè som alltid funnits och om man – mot förmodan – bygger en ny; ja, då blir även denna av samma modell. Det finns andra sorter. Kort sagt; fastna inte i gamla mönster och tänk lite utanför boxen. På exempelvis internet finns massor av inspiration kring hur man dels bygger och dels vilka typer av av entreér som man kan välja bland. En inbjudande entré är något som gästerna verkligen kommer ihåg och som primärt skapar det viktiga första intrycket.
  • Ett enkelt – men bortglömt sätt – att förändra husets karaktär är att montera markiser ovanför fönstren. Detta är den billiga lösningen och är – till skillnad från exempelvis en fasadrenovering i Stockholm – något som inte tar så lång tid att genomföra. Markiser ger en lyxig känsla och går att anpassa helt efter husets färg och form.

 

5 Jul 2017

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.