Smed i Stockholm – hantverksyrke med anor

Om du vill ha tillverkat någon smidesdetalj till din villa, exempelvis ett staket eller en grind med personlig stil, kan du kontakta en smed i Stockholm.

I litteraturen och på film beskrivs smeder kanske inte helt utan fördomar. Längst in i en mörk lokal står en karl med bar överkropp och hamrar på ett arbetsstycke som ligger på en ässja. När detaljen är klar kyls det glödheta järnet ner i ett vattenbad och vattenångan sprider sig i lokalen. Och på sin fritid går smeden alltid segrande ur varje byslagsmål.

Nidbilden av en smed stämmer naturligtvis inte. I bondesamhället var smeden en skicklig yrkesman som tillverkade och reparerade olika delar av jordbruksredskapen. Han fungerade också som hovslagare och skodde hästar. Idag arbetar smeder företrädesvis inom byggbranschen.

Smed i Stockholm för ROT-uppdrag

Familjen har köpt en större villa i utkanten av Stockholm. Huset ligger helt öppet och en objuden gäst kan lätt ta sig fram till huset. I familjen finns två bilar av modell SUV och på vintern tänker ni ställa upp en fritidsbåt i anslutning till garageuppfarten. Du är naturligtvis rädd om ägodelarna och ert hus och du funderar på hur villan kan inhägnas.

För att lösa problemet med inhägnad kontaktar du en smed i Stockholm. Smeden kommer på besök och föreslår ett högt staket i smide. Och naturligtvis ska ni ha smidda grindar i personlig stil och design. Du får en offert som omfattar tillverkning av detaljer, montage och slutbesiktning. För arbetet får du rätt till rotavdrag.

22 Jul 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.