Slipa din trappa tillbaka till dess forna glans

Det är inte bara golv som emellanåt behöver slipas. Även trappor slits och behöver slipas för att få tillbaka sin glans. Anlita kunniga hantverkare när du behöver slipa din trappa.

Om du har ett trägolv hemma så vet du säkert om att det slits och behöver slipas och ytbehandlas emellanåt. Kanske har du nyligen gett ditt golv lite omvårdnad och nu insett att även trätrappan behöver tas omhand. Det glansiga, nyslipade golvet har gjort att slitaget i trappan blivit mer uppenbart och kontrasten mellan golv och trappa kan lätt bli ett störningsmoment.

Det är lätt att glömma bort att även slipa trappa när man tar itu med sitt golv, men faktum är att trätrappor slits ännu hårdare än ett golv. Det beror på den begränsade ytan som används så frekvent.

Se till att ytbehandla i samband med att du slipar din trappa

På grund av att trappan slits mer än golvet behöver den en bra ytbehandling anpassad efter just trappor. En sak att tänka på är att ytbehandlingen inte ska vara för hal eftersom det kan medföra en risk för halkolyckor vilket man gärna vill undvika. Hårdvaxolja brukar vara ett bra val för just trappor eftersom den ger mjukheten från vax och olja i kombination med tåligheten från lack.

Har du bestämt dig för att din trätrappa behöver lite omvårdnad, vänd dig till kunniga hantverkare. Dessa har erfarenhet av olika slags trappor och träslag och vet hur just din trappa ska slipas och behandlas för ett vackert och hållbart resultat.

22 Feb 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.