Så underlättar man köksrenoveringen i Stockholm

Ska ni renovera köket i er bostad i Stockholm? En köksrenovering är ett roligt projekt men det kräver en hel del planering för att bli riktigt bra. Här kommer några användbara tips.

Det är inte så ofta man har möjlighet att renovera köket. Därför är det extra viktigt att det blir riktigt bra och precis som man har tänkt sig. För att undvika fallgroparna kan det vara bra att först fundera över vad som inte fungerar med det nuvarande köket så att man inte gör om samma misstag. Skriv en önskelista över sådant som är viktigt och måste finnas i köket som exempelvis mer förvaring, plats för diskmaskin och bättre sophantering. Gör även upp en budget över hur mycket renoveringen får kosta. Då blir det lättare att hitta rätt köksskåp och bänkskiva eftersom man vet i vilken prisklass man ska leta.

Att använda sig av totalentreprenad vid köksrenoveringen är lönsamt

Till en köksrenovering behövs det flera olika typer av hantverkare som snickare, rörmokare, elektriker, plattsättare och målare. För att slippa anlita varje hantverkare för sig kan man anlita ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad. Det innebär att de kan ansvara för hela renoveringen eftersom de har olika typer av hantverkare inom företaget. Att använda sig av totalentreprenad brukar också bli billigare. Inte sällan går renoveringen också snabbare eftersom man slipper vänta in rätt hantverkare. Även vid totalentreprenad kan man använda sig av rotavdraget. Men det kan ändå vara bra att ta in offert från mer än ett byggföretag i Stockholm innan man bestämmer sig. Läs mer om köksrenoveringen på denna hemsida: koksrenoveringstockholm.nu

 

 

9 Feb 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.