Så går det när man har säkra fönster

Det lönar sig verkligen att skaffa sig säkra fönster. Det fick en inbrottstjuv i Örebro erfara efter att han hade fastnat med sin fot i fönstret i en fastighet som han hade försökt ta sig in i. I stället för att kunna ta sig in och slutföra inbrottet, fastnade han med foten och kunde inte ta sig loss utan fick ringa ett larmsamtal så att han fick hjälp att komma loss. Det är en viss tröst för fastighetsägare som ogärna vill få sina saker stulna. Det finns bättre och sämre fönster. Och i fallet med inbrottstjuven visar att det lönar sig att betala lite extra för att få ett fönster med kvalitet. De är oftast

  1. Bättre isolerade; behåller värmen inomhus
  2. Säkrare och tryggare än andra fönster
  3. Isolerar oljud och trafikbuller ute
  4. Skyddar mot skadliga UV-strålar
  5. Slipper underhålla fönster
  6. Får garanti på hållbarhet
  7. Får ett ansiktslyft av fasaden med nya fönster 

Numera kan du få så gott som vilken form som du önskar på dina fönster; runga, spröjsade, månformade. Du får andra funktioner på fönster som gör att du slipper hänga utanför fönstret när du behöver tvätta dem. I stället kan du svänga dem när du behöver tvätta dem på utsidan med en enkel funktion som vrider själva fönsterbågen i nästan 360 grader. Det gör dem bekväma att hantera.

Så hittar du rätt fönstermontör

Har du slitna fönster? Hur vet du vilka du ska byta ut? Fönster som drar bör du definitivt byta ut. Har du fönster som är svåra att öppna eller stänga? Då bör du absolut byta ut dina fönster. Så var hittar man rätt fönstermontör? Om du inte känner till någon som monterar fönster kan du alltid googla byta fönster, och sedan skriver du in i sökfältet namnet på den ort där du bor. Då lär du få flertalet förslag på företag som kan hjälpa dig byta fönster. Ta kontakt med något av de företag som du får som förslag. Be om offert och referenser. Ber de då att få göra ett kostnadsfritt hembesök för att kunna ge dig en så exakt offert som de bara kan, då kan du lita på att de är seriösa och förmodligen kommer att utföra fönsterbytet på ett säkert och noggrannt sätt. 

Känner du dig fortfarande osäker på företaget, kan du alltid kontrollera dem hos Skatteverket. Betalar de in sina skatter och avgifter? Har de f-skattsedel? Du lär vilja veta att de gör det eftersom det är en förutsättning för att få göra ett ROT-avdrag på arbetskostnaden. Läs mer här om ett företag som kan byta fönster.

1 May 2018

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.