Riva hus i Stockholm för framtidens skull

Det finns många anledningar till att vilja riva hus i Stockholm. En av anledningarna kan exempelvis vara för att göra plats till en bättre bostad på samma yta.

Man pratar ofta om hur svårt det är att få en bostad i storstäderna. Med andra ord argumenteras det därmed också om att det måste byggas fler hus som människor kan bo i. Det talas sällan om motsatsen – att hus ska försvinna.

Ingen pratar om att riva hus som att det skulle vara en lösning på, vad som tycks vara, en evig bostadsbrist. Men det spelar faktiskt en större roll i sammanhanget än vad man först skulle kunna tro. Speciellt om det handlar om hus som har passerat sitt bäst före-datum, och där det är lönsammare att bygga nytt än att bygga om.

Riva hus – möjliggör drömkåken

Det är dock inte bara ur ett samhälleligt perspektiv som man kan tala om fördelarna med att riva hus. Du kanske vill riva huset i Stockholm som privatperson och det är ett behov som är minst lika viktigt att kunna möta. Kanske har du hittat en drömtomt där du vill bo, men huset som står där just nu är långt ifrån ett drömhus.

Då behöver huset rivas så att du kan få chans att bygga det hus som du så gärna önskar. På så vis kan du matcha både läge och bostad så att det blir en perfekt kombination. Och allt tack vare möjligheten att riva det hus som stod i vägen.

7 Feb 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.