Nytt golv? Välj en golvslipning!

Har du ett slitet golv som gör att hela vardagsrummet i bostaden i Stockholm känns trist och tråkigt? Det är inte ovanligt. Golv slits hårdare än andra ytor och om det handlar om exempelvis sprickor så kommer detta att dra till sig en massa damm: något som gör att rummet dessutom känns smutsigt. Ett golv kan - och ska - fungera på motsatt sätt: det ska höja rummet och bidra till att övrig inredning förhöjs.

Det man däremot inte behöver överväga i första hand är att byta golven. Det kostar dels mycket pengar sett till material och dels så kommer projektet i fråga även att ta en hel del tid i anspråk. Du ska riva ut det gamla golvet och du ska därefter lägga in ett nytt - inklusive lister och annat. Bättre är att överväga en golvslipning.

Billig golvslipning i Stockholm

En golvslipning sker till en bråkdel av kostnaden och ger ofta ett betydligt bättre resultat än vad ett nytt golv gör. Handlar det om ett äldre trägolv eller ett parkettgolv så är det ofta ett gediget hantverk det handlar om. En golvslipning på ett sådant golv i Stockholm förädlar skönheten och genom att enbart ta bort det översta - förfulande - lagret så tittar skönheten återigen fram.

Golvslipning i Stockholm - välj ytbehandling

Skulle du ha tröttnat på golvet så finns det idag en massa olika ytbehandlingar att välja bland. Du kan exempelvis välja olja för mer värme, lack för lite mer glansig - och bättre skyddande - yta eller också så kan du färga golvet genom en så kallad pigmentering.

Företaget i Stockholm som du anlitar för din golvslipning inkluderar detta i tjänsten och kan hjälpa dig med vidare vägledning angående ytbehandling. Ett nytt golv är onödigt. Det finns ett sådant dolt under det översta lagret.

4 May 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.