Målare ljusade upp trappuppgång på Östermalm

Det är inte bara lägenheter som behöver få lite färg på väggarna. Det är lika viktigt att låta en målare får fräscha upp trappuppgången på centrala Östermalm.

Hyreshuset på Östermalm hade länge förfallit trots att hyresgästerna påpekat vikten av att kontinuerligt renovera. Hyresvärden hade inte varit av samma åsikt så åren hade gått och huset blivit mer och mer miserabelt. Så en dag bestämde sig hyresvärden för att sälja fastigheten till ett annat fastighetsbolag som hade flera lägenhetshus.

Detta var ett glädjande besked för hyresgästerna som visste att den nya ägarens övriga hus var välskötta och hade långa köer när det kom till att få hyra lägenhet. De hoppades att de skulle nå fram till denne och förhoppningsvis få lite uppfräschningar i form av målning både på insidan och på utsidan.

Målare som visslade i trappen

Innan de boende ens hade hunnit påpeka detta för den nya ägaren möttes de av en visslande målare en morgon. Denne höll på att göra förarbetet innan det var dags att måla trappuppgångens väggar. Man kunde se att glädjen i hyresgästernas ögon redan var på väg tillbaka tack vare den nya hyresvärdens agerande.

Den ljusgröna färgen i trappuppgången var som en frisk fläkt. De boende kunde knappt tro att det var samma hus som de lämnat tidigare på dagen. Strax därpå satt det information på ytterdörrarna. Målaren skulle fortsätta att måla i källarutrymmen och i tvättstugan. Nästa projekt på listan skulle bli lägenheterna som behövde både målas och tapetseras.

13 Sep 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.