Kontrollansvarig vid byggnation i Stockholm

För den som exempelvis har tänkt att bygga en hyresbostad finns regler att förhålla sig till. Numera finns företag i Stockholm som erbjuder tjänster där de hyr ut kontrollansvarig.

Sven ägde flera hyresfastigheter på orten. Nu hade han köpt ännu ett hus men detta gick inte att renovera, utan skulle rivas. Det han ville åt med köpet, som hade varit rena fyndet, var marken. Där skulle han bygga nya hypermoderna lägenheter för dem som ville ha lite extra lyx. Något som inte fanns i området innan.

Han måste erkänna att han befann sig på helt ny mark och hade inte en aning om hur ett sådant projekt skulle genomföras. En byggfirma hade anlitats och ritningar var klara, men det krävdes mer för att komma igång. Bland annat en kontrollansvarig, vad nu det innebar?

Tjänsten kontrollansvarig finns att hyra

Tur nog visste byggföretaget vad det var och gav honom numret till ett företag i Stockholm som hyrde ut just sådana tjänster.

Det enda som krävdes för att han skulle ha koll igen var ett möte. På det bokade han in ett företag som hade en certifierad kontrollansvarig som skulle ta hand om hela projektet. En som visste hur man balanserade ekonomin med hur arbetet skulle fortlöpa. Något som det dessutom är lag på sedan 2013 och var tur att han ordnade.

Inte nog med att den kontrollansvariga skulle ta hand om allt som hade med att organisera byggandet att göra. Tjänsten inkluderade även kontroll av rivning och ordnande av bygglov vilket han missat att ansöka om. Läs mer om kontrollansvarig på denna webbsida: kontrollansvarigstockholm.net

16 Mar 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.