Isolering är en bra investering i Stockholm

Även om du i första hand vill isolera din fastighet i Stockholm för att hålla kylan ute under den kalla årstiden betyder ett väl isolerat hus att du också skyddar huset från stark sommarvärme.

Om du har bestämt dig för att spara in på uppvärmningskostnader genom att tilläggsisolera din fastighet har du fattat ett beslut som du kommer att ha glädje av året om. Alla hus mår bra av att vara väl isolerade eftersom det skyddar mot de temperaturväxlingar som kan uppstå i vårt svenska klimat.

God isolering ger en jämnare inomhustemperatur eftersom den håller vinterkylan ute och inte släpper in stark sommarvärme. Blir det för stora temperaturväxlingar i ett hus kan det bildas kondens vilket i sin tur kan ge upphov till fukt och mögel.

Att välja isolering av naturmaterialet cellulosa

Cellulosaisolering tillverkas av träfiber från gran och tall. Alla produkter som tillverkas är FSC-märkta vilket innebär att de kommer från ett hållbart skogsbruk. Genom att välja isoleringsmaterial som är tillverkat av cellulosa får du en giftfri lösning som fungerar optimalt i svenskt klimat.

Du kan välja att isolera dina väggar med lösullsisolering eller med isolerskivor. I raka väggar och tak med fasta mått mellan takbjälkarna går det snabbt och enkelt att isolera med skivor. Lösullen är enklare och mer effektiv att använda i väggar med hålrum eller en vind med ojämna håligheter. När du kontaktar företag som arbetar med isolering i Stockholm kommer de ut på plats för att se vilken metod som passar till just ditt hus och lämnar en offert. Mer om isolering kan du läsa på denna sida: isoleringstockholm.nu

1 Mar 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.