Hur bygger man en pool?

Många drömmer om en pool hemma. Det är skönt att slippa dra iväg till fulla stränder på varma dagar. När man har en pool hemma så blir det gärna så att vänner och bekant kommer hem till en själv istället för att man behöver åka till dem. Väldigt skönt och praktiskt.

En pool bidrar också till att du och hela din familj får in mer rörelse och aktivitet i vardagen. Skärmar och telefoner kommer i andra hand när det finns en pool som man kan hoppa och leka i. Men hur gör man egentligen för att komma dit, till en färdig pool?

Planera för pool på din tomt

För att ditt poolköp skall bli så bra som möjligt är det viktigt att planera hur man vill ha det. Ta hjälp av yrkeskunniga personer, som till exempel en arkitekt, för att hitta ett bra ställe på din tomt där det passar att anlägga en pool. Fundera på hur mycket pengar som du kan lägga på en pool och budgetera därefter. Det är bra att kolla upp vilka poolåterförsäljare som finns i den närhet och vad de kan erbjuda för service. Om du skall bygga pool i Skåne är det bästa att vända sig till någon som har erfarenhet av bygg, service och underhåll just där. Ofta kan de också peka dig i rätt riktning när det kommer till själva byggandet.

Bygg din pool - själv eller med hjälp?

Det går att bygga en pool själv om man är händig. Det finns en särskild typ av välisolerad pool som är gjord av thermoblock som går utmärkt att bygga med själv. Om man inte är så bra på att bygga själv kan man med fördel leja ut bygget på entreprenad. I vilket fall som helst kommer man behöva ta in hjälp utifrån då man behöver en elektriker för att slutföra själva installationen.

Poolmiljön - en del av upplevelsen

Redan innan du börjar bygga poolen bör du fundera över vad du vill ha för poolmiljö runt. Vill du ha trätrall eller en stenbeläggning? Kanske en utomhusdusch där man kan spola av sig innan och efter badet? Vissa sådana saker är bra att veta och planera för när man ändå bygger poolen. Vill ni ha en stenbeläggning kan det vara så att en duktig plattsättare som kaklar poolen även kan hjälpa er med stensättningen till exempel.

Vi önskar er all lycka till med ert poolbygge och hoppas ni får många sköna dagar med er pool!

14 Dec 2021

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.