Hållbara och slitstarka industrigolv

Vill ni ha ett tåligt golv som klarar riktigt tuffa tag? I så fall ska ni satsa på ett industrigolv. De klarar det mesta och är dessutom lätta att rengöra.

Tunga maskiner, växlande temperaturer och annat slitage ställer höga krav på golv inom tillverknings- och livsmedelsindustrin. Många gånger gäller också särskilda hygieniska krav, vilket även ofta innefattar golven, som då måste vara lätta att rengöra. Viktigt är förstås också att de är säkra och halkfria, utan ojämnheter och skarvar. Då slipper man halkolyckor på arbetsplatsen, men arbetet flyter också på bättre. Industrigolv av bra kvalitet klarar det mesta och finns i flera olika material som exempelvis akryl och epoxi. Vilket industrigolv man ska ha beror på vilken typ av industri det är och vilka specifika krav som ställs. Exempelvis så måste golvet ibland tåla höga temperaturer, syror, fetter och salter med mera.

Industrigolv för sjukhus och skolor

Alla slitstarka industrigolv passar lika bra på sjukhus, skolor och idrottsanläggningar som inom industrin. Men vill man lägga in ett industrigolv är det viktigt att man anlitar ett företag som är specialiserat på just industrigolv. Då får man hjälp med att hitta den typ som passar verksamheten bäst. Det kan vara bra att kontakta några olika golventreprenörer och be om ett kostnadsförslag och jämföra priser. Men när det gäller industrigolv kan man inte bara se till priset utan man måste även tänka på kvalitet och säkerhet. Då får man ett golv som håller mycket längre, samtidigt som arbetsmiljön blir tryggare och bättre.

10 Apr 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.