Gör noggrann dränering av ditt hus i Stockholm

En dränering i Stockholm måste göras om man misstänker fukt. Huspriserna är dyra, och skadorna är kostsamma om man inte är vaksam i tid. Behåll husets höga värde och beställ en dränering.

Dränering görs allra helst sent på våren fram till tidigt på hösten, när det är som torrast i marken. Anlita ett företag som kan göra en ordentlig kontroll av husgrunden och hjälpa dig med dräneringsarbetet. Ska man exempelvis inreda en källare till bostad, måste man kolla upp fuktnivåerna. Det kan räcka med att sätta upp speciella källarväggsmattor. Man kan leda ut fukt från källarväggarna med en utvändig isolering av kapillärbrytande cellplast. En expert kan ge dig olika alternativ.

Fungerande dränering håller fukten borta

Tänker du lägga plattor runt huset är det smart att göra dräneringen först. Det viktigaste av allt är att hålla fukten borta runt huset. Därför bör du inte plantera växter som kräver mycket bevattning just där. Sådana små saker kan göra att dräneringen håller länge. Man brukar räkna med ungefär femtio år, så det är i praktiken en engångskostnad.

När du anlitar ett företag för dränering i Stockholm kommer de ut och kontrollerar runt ditt hus. Därefter får du förslag på åtgärder. Det kan kännas bra att en expert säger sitt i en så viktig fråga. När du säljer huset en gång vill du få ut ett bra pris. Då är det bra att du har varit förutseende så att du slipper fukt och mögelproblem utan erbjuder ett fräscht och välskött hus.

6 Sep 2021

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.