Fönsterbyte Norrköping - dags att byta fönster?

Hur pass mycket betalar du i onödan? Den frågan är relevant för alla villa- och fastighetsägare i Norrköping. Om det var någonting som man minns med fasa från förra vintern så var det elpriset. Priset för el nådde hela tiden nya toppnoteringar - och många insåg också att man faktiskt kan påverka sina kostnader genom smarta val och hållbara investeringar.

En lite bortglömd detalj i detta handlar om fönster och behovet av ett fönsterbyte i Norrköping. Dina höga kostnader för uppvärmning kan sänkas rejält genom att du väljer ett fönsterbyte i Norrköping - av den enkla anledningen att dina gamla fönster gör att du eldar för kråkorna.

Värmen försvinner genom dina fönster

Har du kallt inomhus så vrider du upp värmen, men äldre fönster med undermålig isolering och ett sämre U-värde släpper ut all värme samtidigt som kall luft hela tiden kommer in. Fönstren är, tillsammans med taket, de största energitjuvarna i bostaden. Genom att genomföra ett fönsterbyte i Norrköping så stannar värmen kvar och på köpet får du lägre kostnader - och ett behagligare inomhusklimat.

Välj PVC-fönster

Har du väl beslutat dig för att genomföra ett fönsterbyte i Norrköping så återstår också att investera i nya. Det du bör veta är att det - oavsett vilka fönster du väljer - kommer att handla om en ganska hög kostnad. Den bör emellertid ses som en investering sett till det vi ovan gått igenom gällande energivinster.

Val av fönster då? Vi skulle vilja slå ett slag för PVC-fönster. Många sparkar bakut då man nämner detta, men faktum är att PVC-fönster har några enorma fördelar som träfönster saknar. Dels så handlar det om underhåll. Väljer du PVC så väljer du underhållsfria fönster. Dels så handlar det om kostnader. Fönster i PVC är avsevärt mycket billigare än vad fönster av trä är.

Slutligen så handlar det även om livslängd. PVC-fönster håller hur länge som helst och utan att tappa i kvalitet. Ett riktigt bra val, helt enkelt.

19 Dec 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.