Fasadmålning i Stockholm - Vackrare hus med skyddande färg

Att måla om huset är en uppgift som både kan förbättra husets utseende och skydda fasaden från väder och vind. Om du är i behov av fasadmålning i Stockholm, finns det företag som är specialiserade på detta och kan hjälpa dig att uppnå önskat resultat.

Varför måla om huset?

De flesta husägare vill att deras hus ska se vackert ut, men färgen har också en viktig funktion i att skydda fasaden från skador och korrosion. Ett hus behöver målas om ungefär vart tionde år och den sida som utsätts mest för sol behöver ofta målas om tidigare än övriga sidor. Det är också möjligt att bara måla en sida åt gången om man önskar.

Att välja färg

Många som väljer att måla om huset väljer oftast samma kulör som tidigare, men det är också möjligt att byta färg. Det är dock viktigt att tänka på att byta färg kan kräva bygglov. Om du är osäker på vad som gäller är det bäst att rådfråga stadsbyggnadskontoret.

När är bästa tiden för fasadmålning?

Att måla om huset själv kan vara ett tidskrävande och slitsamt arbete som kräver erfarenhet och korrekt utförande av underarbetet. Det är därför rekommenderat att ta hjälp av en professionell målerifirma som är experter på fasadmålning.

Den bästa tiden för fasadmålning är på sommaren, då risken för regn är som lägst. Det kan vara en god idé att boka en målerifirma redan på hösten så att målningen kan ske i början av sommaren. Det är också viktigt att ta in offerter från olika företag och jämföra priser samt undersöka deras erfarenhet och referenser.

Få ett vackert och välskyddat hus med hjälp av en professionell målerifirma för målning av fasad i Stockholm. Ta tid att undersöka olika alternativ för att hitta den bästa lösningen för dina behov.

11 May 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.