Ett drömhus med trägrindar

Dröm om ett falurött hus omgärdat av ett vackert trästaket. Tänk dig att du kliver in genom trägrindarna, till detta drömhem. Nog skulle det vara underbart?

Att ha ett eget hus, med trädgård och allt, är en dröm för många. Men den som sitter och bläddrar i hem- och inredningsmagasin kan lätt få ganska orealistiska idéer om hur drömmen skulle se ut om den blev verklighet. De som ligger bakom det som visas i sådana tidningar är personer som antingen är proffs eller som har detta som ett intresse som överskuggar allt annat.

Det gäller alltså att vara realist. Visst kan du låta dig inspireras av dessa magasin, men när du får chansen, när du verkligen har köpt ett hus, så ska du först och främst se till att det blir praktiskt och hemtrevligt trivsamt. Målet bör knappast vara att hemmet ska platsa i en tidning.

Trägrindar och rosenbuskar

Börja med att fundera på vilken stil som är din. Vill du ha det avskalat, med raka linjer, ståldetaljer och en färgskala i grått och svart? Eller kanske inte ändå. Är du inte lite mer nationalromantiker och känner att din stil är ett hus i falurött med vita knutar?

Glöm i så fall för all del inte omgivningen runt huset. Till den romantiska stilen passar till exempel ett målat staket med träspjälor och trägrindar. Plantera sedan några rosenbuskar och syrener så blir det hela fullkomligt. Känn efter – nog skulle det kännas härligt att komma hem till en sådan bostad, att öppna dina alldeles egna trägrindar och kliva in i paradiset.

8 Apr 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.