Entresol – en lösning för bättre tillgänglighet

Företag som består av flera våningar kan ha utmaningar för sin personal. Därför är det istället många som väljer att bygga en entresol för ökad tillgänglighet.

Om man väljer mellan att ha fasta våningar och entresol på sitt företag, ska man veta att det ofta finns många fördelar med en entresol. Det gäller såväl ifall man har en klädbutik eller restaurang som om man har en bilverkstad eller ett företag inom tillverkningsindustrin. Däremot kan anledningarna till att man väljer en entresol skilja sig åt beroende på vilken verksamhet som bedrivs.

Genom att bygga en entresol får man en luftigare lokal med en enklare tillgänglighet mellan våningarna. Som restaurangbesökare eller butikskund kan man uppskatta vyn mot nedervåningen. Vyn är även något som personalen kan tycka är positivt. Och om man har verkstad eller arbetar med tillverkning får man lättare att lyfta material mellan våningarna.

Utrustning för entresol

En fördel med att ha en entresol är just att man har flera möjligheter att förflytta det man vill mellan våningarna. Förflyttningen kan ske med hjälp av en truck eller en kran. Men det finns även lyftbord och hissar som går att montera på entresolens sida. Eller varför inte en rulltrappa?

Ja, det finns stora möjligheter att hitta precis den entresol man önskar sig. Och även den utrustningen som man kan dra nytta av i sin vardag. Entresol är allt som allt en lösning som är mycket flexibel och populär. Men det finns även andra fördelar med entresol, till exempel prisbilden samt reglerna för godkännande av bygglovsnämnden.

3 Dec 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.