En bra rörmokare i Göteborg vet varför du får stopp i avloppet hela tiden

En erfaren rörmokare i Göteborg vet att det inte behöver ligga generande håravfall bakom återkommande stopp i avlopp. Tvärtom kan det vara fel på rören.

Hur många gånger kan man anlita en rörmokare utan att skämmas? Det låter som en märklig fråga, men faktum är att många som upplever problem med stopp i avlopp känner sig nödgad att byta rörmokare efter ett visst antal besök. Endast på grund av att de tror att de missköter sina rör.

Vissa börjar kanske oroa sig för att de skulle fälla ovanligt mycket hår, och att det är detta som är anledningen till att duschbrunnen ständigt svämmar över. Men det finns faktiskt många möjliga orsaker till avloppsstopp, och det kan till och med vara en bra idé att hålla sig till en och samma rörmokare. Just att hen behöver återkomma till samma ställe gång på gång kan vara värdefull information.

Rörmokare kan föreslå rätt åtgärd vid återkommande avloppsstopp

Ett bra rörmokeri i Göteborg ruskar inte bara på axlarna åt ett återkommande stopp i avloppet. Självklart försöker de komma åt roten till problemet, och det är sällan så enkelt som att den boende börjar bli tunnhårig. (Däremot kan man bli gråhårig av ängslan över återkommande besvär med sitt avlopp, men det är en annan sak.)

Det kan till exempel bero på besvärliga avlagringar som kloggat igen rören – eller till och med att rören blivit så gamla att de behöver bytas ut. Detta är dock åtgärder som en rörmokare inte kommer föreslå vid ett första besök för stopp i avlopp. Däremot efter ett visst antal påhälsningar.

10 Apr 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.