Du är äntligen en fri människa

Flytta hemifrån. Köpa lägenhet. Bli oberoende. Göra på ditt eget vis. Renovera lägenhet. Nytt golv. inredningsdetaljer och mängder av glas för ökat ljusinsläpp. Vad drömmer du om att göra?

Få saker slår så högt som den dagen du köper din egen lägenhet och flyttar hemifrån på riktigt. Beroende på var du bor, liten ort eller storstad så betalar du givetvis helt olika summor för din nya lägenhet. Vad planerar du att göra i ditt nya boende? Är det en toppenfin lägenhet eller ska du renovera? Låt säga att du vill uppdatera en fin lägenhet till wow-faktor med hjälp av fina detaljer. Kanske anlitar du en skicklig glasmästare till att bygga räcken på trappen mellan olika etage. Eller låter du golvläggaren välja riktigt dyrt klinker till badrummet? Det kan räcka med ett fåtal riktigt väl valda detaljer för att höja både värdet och statusen på ditt nya boende.

Att matcha din inredning

Vad har du för inredningsstil? Vad gillar du? Ska det vara industrialistiskt eller kanske BOHO. Föredrar du mycket vitt eller ser du hellre att det är gott om färg? Oavsett vilken smak du har så mår alla människor bra av ljusinsläpp, dvs. att dagsljuset letar sig in i lägenheten och ser till att det inte blir för mörkt. Belysning kan lösa mycket, men inte lösa det det äkta dagsljusets effekt på vårt mående. Vill du ha nya fönster, vill du renovera gamla fönster eller vill du glasa in din balkong och skapa ett extra uterum? Även här har du din skickliga glasmästare i tankarna. Tänk vad hen ska få jobba! Till nya fönster tänker du vacker textil, påkostade linnegardiner och matchande kuddar i en bullig och stor divansoffa. Och växter, massor av gröna växter.

Åter till badrummet och dess detaljer

Badrummet får som sagt ett dyrt och läckert italienskt kakel som golv, med reglerbar golvvärme - naturligtvis. Hur tänker du kring dusch och badkar? Duschen är utrymmesbesparande men badet är skönt. Kanske tänker du återigen glas, och den här gången glasblock. Att skapa en egen liten igloo till duschkabin av underbara glasblock. Det blir ett perfekt uppdrag till den händige glasmästaren. Tänk att så många tankar i och med renoveringen cirkulerar kring glas, hur kan det komma sig? Älskar du ljuset, transparensen eller bara det faktum att det blänker och ger en sval skön känsla? Var du kanske en glasmästare i ett tidigare liv? Oavsett så tipsar vi dig att läsa mer på denna sida: https://www.glasmästaregöteborg.com

20 Aug 2020

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.