Byggfirma Stockholm - ta hjälp genom hela projektet

Aldrig förr har svensken lagt så mycket pengar på det egna hemmet som idag. Oavsett om man lever i en bostadsrätt eller i en villa så väljer man att renovera, bygga nytt och förändra bostaden för att passa de egna kraven vad gäller funktion och estetik. Vi lägger pengar på renoveringar, på nya möbler och på exempelvis vitvaror: allt för att skapa personliga, unika och trivsamma hem. Istället för resor, bilar och nöjen så blir bostaden det som prioriteras. Vilket är roligt och positivt ur många hänseenden, men som även kommer med vissa negativa delar. Har du kunskapen som krävs eller bör du ta hjälp av en byggfirma i Stockholm?

Just den frågan borde fler ställa sig i samband med en renovering. Och, fler borde också kosta på sig att svara på frågan helt sanningsenligt. Många privatpersoner tenderar att överskatta sin egen förmåga och underskatta projektets svårighetsgrad. Det är en kombination som kan leda till problem och där man dels får ett sämre resultat än förväntat, där man dels betalar en massa mer än vad man räknat på och där man dels också riskerar att hamna i framtida tvister och konflikter.

Utgångspunkten bör vara att man anlitar en byggfirma i Stockholm i samband med större renoveringar. Ska du renovera badrummet eller byta kök så bör en byggfirma i Stockholm vara den lösning du väljer. Ska du däremot måla om eller renovera lite i hallen - ja, då kan du gott sköta detta på egen hand.

Välj en byggfirma i Stockholm för din badrumsrenovering

Ju större projekt det handlar om, desto större krav kommer att ställas på utförandet. Om det handlar om en badrumsrenovering eller en köksrenovering så handlar det om vatten och fukt som naturliga inslag i den framtida miljön. Att välja att renovera utan en byggfirma i Stockholm är att ta väldigt stora risker.

Tyvärr ser man just i dessa typer av renoveringar att A) många fukt- och vattenskador de facto sker - en stor ökning har ägt rum under senare år och B) att försäkringsbolag börjat dra i tyglarna gällande ersättning. Det senare är intressant i sammanhanget. Många tänker sig att försäkrinsgbolaget är en extra livlina. Man betalar en självrisk och sedan täcker bolaget de resterande delen. Det stämmer - men bara om man anlitat en byggfirma som dokumenterat arbetet och som kan visa att man renoverat enligt vedertagna regler och på ett fackmannamässigt sätt.

Rådet är att ta professionell hjälp och att man även gör det från start till mål. Vilket innebär att du anlitar en byggfirma i Stockholm som har kapacitet att erbjuda totalentreprenad och där man - som vid en badrumsrenovering - kan åta sig allt från rivning vidare till installationer, dragning av el, vatten och avlopp och hela vägen till plattsättning. Detta ger ett säkrare och effektivare jobb som dessutom i slutändan brukar kostar mindre pengar. Det är det trygga valet i samband med en större renovering. Som privatperson har du dessutom Rot-avdraget tillgängligt för ett sådant projekt.

28 Mar 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.